FORMACIÓ

Contratació per hores o jornades.
Sol·liciti el dossier de activitats i pressupost en: tens@elritmedelcarrer.cat

Emmarquem el nostre treball en tres punts importants: 
1. Focalitzar i identificar. Que volen les persones joves? 
2. Trobar la fórmula. Que se sentin protagonistes 
3. Compromís per part de les persones joves
4. Connectar l'Institut amb els centres i educadors culturals per tal d'establir ponts amb les nostres eines.

Arts plàstiques

Còmic i iniciació al dibuix

Pintura

Retolador, pinzell, acrílic, tempera i aquarel·la

Personalització de Roba

Art amb estil propi

Graffiti i Street Art

Tècnica i educació en l'Art urbà

Dansa urbana

Hip Hop, House, Dancehall, Popping, Breakdance i molts més

Rap, Beatbox i percussió corporal

Tu ets paradla i música

Producció Musical

L’art de combinar cançons i crear-les.
MPC, Dj, Pc Digital i grabació de veu

Escriptura creativa

L’univers de les paraules

Jocs de Rol i enginy

L'Art de fer històries i guions en grup

Fotografia creativa

La tècnica de composició i percebre les emocions

Curtmetratge amb el móvil

La tècnica de documentar en la plataforma audiovisual.

Perfums

Viatge sensorial de l’aroma. Crea la teva pròpia fragància.

Joguines de paper i Origami

Construcció de les teves pròpies joguines. Perfecta per estimular la imaginació.

Enregistrament d'un programa pilot de ràdio

JAconseguir fer la realització d'un programa de ràdio de manera col·lectiva.

Freestyle Fútbol i Bàsket

L’Art de la filigrana i els trucs del manie de la pilota.

Creació de Jocs de taula

Creació de jocs propis amb dinàmiques divertides.

Arts plàstiques

Còmic i tèquines de narració.

Aprendre un nou llenguatge de comunicació amb les tècniques del dibuix per tal de crear una història gràfica. Retratar el guió en vinyetes, crear els diàlegs i descripcions narratives és la proposta d'aquest apassionant taller. Per a tots els nivells on aprendrem anatomia, creació de personatges i diferents tècniques de tinta i color.

Objectius: Millorar la tècnica de dibuix com a llenguatge comunicatiu. Construcció de diàlegs i narracions descriptives. Enriquir el llenguatge. Aprendre el codi del dibuix i la comunicació visual. Augmentar l'autoestima gràcies a la realització i finalització de projectes de caràcter propi.

Pintura

Cómic, pintura i arts plàstiques.

Donar vida a les nostres creacions amb el color en aquarel·la, Practicar la tècnica de pinzell i entendre la combinació de color i diferenciar els colors complementaris. Aplicar color en pintura aquarel·la, tant amb llapis com amb pinzell, fer degradats i estimular la imaginació a través de la pràctica del dibuix i la coloració de les teves pròpies idees. Veurem la tècnica d’altres artistes i intentarem reproduir-la. Aquest sens dubte és un dels cursos més divertits perquè és una explosió de color i formes que no té límit.

Graffiti

Benvingut a l’apassionant món dels grans espais. Plantejar-te una creativitat amb tan sols una eina: l’aerosol. En el taller de Grafiti s’aprèn a plantejar i compondre les obres per a murs o superfícies grans, el domini del *spray, línia fina, grossa, degradar i molt més. Si alguna vegada vas tenir curiositat és el millor moment per atrevir-te a experimentar i conèixer l’apassionant món del Graffiti.

Personalització de roba i gorres

Un taller totalment fora de l'habitual. Qui no vol destacar de la resta de la gent? Si penses així, aquest és el teu taller. Porta la teva roba texana i li donem una segona vida. Farem una personalització a mida amb els dibuixos i creacions que t'imaginis. Pintar un pantaló, una butxaca o tota l'esquena de la teva antiga jaqueta texana. Sens dubte lluirà com mai. Un taller on es proposa diferents tècniques d'aplicació de pintura i il·lustració.

Objectius: Consciència i cura pel medi ambient. Donar segona vida a la roba texana vella. Augmentar la nostra tècnica de dibuixar.

Dansa

Balls Hip Hop, House, Dancehall, Popping, Breakdance i molts més.

En aquest taller s’aprendran els moviments bàsics del Hip Hop i el Breakdance i la relació rítmica del ball i la música. Aquest taller té com a finalitat potenciar l’expressió corporal i a través del moviment estimular la creativitat i trobar una base imaginativa a partir de la dansa. A l’hora d’aprendre a ballar és necessari anar pas a pas. Al principi els moviments deuen ser senzills on l’alumne pugui assolir el nivell d’exigència i tècnica. Donem molta importància als diferents ritmes d’aprenentatge individual.

Objectius: Es treballa l'autoestima per aconseguir èxits individuals, la coordinació corporal i la connexió musical.

Musica

Cantar Rap i escriure lletra creativa

La música Rap ve acompanyada d’un munt de lletres. Què important és l’escriptura creativa per a les cançons!. Saber de què parlar i com dir-ho. No només donarem pautes de com escriure i compondre cançons si no a saber treballar el missatge, simplificar les idees, jugar amb els ritmes i conèixer diferents estils de Rap.


BeatBox: tu ets la música

Fer les teves pròpies caixes de ritme, ser bombo, plantilles i perquè no, tota una bateria mòbil. El Beatbox és una moderna disciplina musical apassionant i amb un llarg camí per recórrer. Si ets amant de l’Hip-hop et convidem a provar i gaudir sent el teu el propi altaveu. Ànim!.

Producció Musical i Beatbox

Tu ets la música. Crear composicions tal només amb la nostra boca i cos. Tot un desafiament ple de trucs per a fer els primers passos en la música i enfrontar-te a nous reptes dins de la música. Els objectius a aconseguir són iniciació a la música i ritme.

Escriptura creativa.

Guió i relats.

Buscar mètodes per realitzar un relat, escriure històries, donar-li vida a personatges en una fantasia o experiències viscudes. El taller d'escriptura creativa és una recerca per l'interior de cadascun navegant per l'univers infinit de les paraules.

Interpretació i enginy

Jocs de rol i enginy.

Experimentarem i construirem jocs de relació i associació de forma conjunta on haurem de fer servir tot el nostre enginy i inclòs combinat amb proves físiques. L’objectiu final i comú és resoldre un enigma. Així doncs, buscarem temes amb relació al temari educatiu. Matemàtiques, història, llengua catalana i estrangera, tecnologia, ciència i les propostes pel centre educatiu.
La dinàmica de la classe es basa a exposar una missió i que siguin els alumnes els únics que puguin solucionar tal problema plantejat i tot en un temps límit. Seran necessaris uns apunts previs a l'activitat per tal d'emmarcar els jocs a les assignatures proposades. Una vegada jugats per part de l'alumnat serà llavors els que s'encarregaran de crear el seu propi joc d'enigmes.
Per altra banda, els jocs proposats estan basats en moments i figures històriques i seran el mateixos alumnes que desenvoluparan la història com a protagonistes i interactuant amb la resta dels participants. Les fórmules de jocs de rol s'enfoquen en la interpretació d'un personatge i viure'l en primera persona, d'aquesta manera es treballa la comprensió del personatge i història de forma més fàcil i intuïtiva.

Objectius: Consolidar el coneixement adquirit gràcies a l'experiència vivencial portada en primera persona. Impulsar la companyonia amb els jocs cooperatius. Desenvolupament del pensament lateral gràcies a la improvisació. Potenciar els raonaments matemàtics i lògics. Ajudar a desenvolupar la creativitat espacial així com la construcció d'oracions per a transmetre missatges. Es fomenta el treball en equip, la presa de decisions i la tolerància entre persones.

Audiovisual

Fotografia creativa i històries, 100 estils per els teus viatges.

Aprendre els plànols, enquadraments i saber buscar els moments per realitzar fotografies i que aquestes siguin de qualitat i originals. Elaborar petites històries i explicar-les amb tires fotogràfiques. Immortalitzar els moments estimulant la creativitat i la relació entre persones. El taller té dues parts. La primera és una breu explicació sobre plànols, enquadraments, estils de fotos, material (paper, filtres…) i una petita guia de referències com a ajuda a la imaginación.La segona i major part del taller és realitzar l’activitat a l’aire lliure en un emplaçament prèviament acordat practicant diferents estils de fotos entre alumnes, paisatges, trames o realitzant petites històries a manera de fotografia vinyeta. Els emplaçaments pots ser: parc, platja, plaça, bar, mercat, carrer o qualsevol emplaçament que hi hagi un interès especial per retratar com les festes de la localitat, un concert o una activitat social.

Curtmetratge amb el móvil

En els temps que vivim la comunicació visual està a l'ordre del dia. En aquest taller es treballa les tècniques de guió, filmació i il·luminació i com es realitzaria en una càpsula de vídeo en format comercial i l'adaptem a un llenguatge col·loquial. Plantejar el vídeo de forma ordenada amb l’eina del "Story Board" o enriquir els nostres enquadraments en la càmera són algunes de les fórmules que aprendrem per fer aquest taller.

Objectius: Un espai de creació a través de la filmació on t'emportaràs milers de trucs, pautes i consells a l'hora de comunicar amb format audiovisual. Un taller ple d'idees per tal de resoldre el teu clip.

Perfums: Crea el teu propi aroma

Un viatge sensorial a través dels sentits on descobreixes un munt d’essències i aprendràs els seus aromes i les seves propietats. També la forma d’elaboració dels perfums i l’art de combinar essències. Converteix-te en un autèntic perfumista creant la teva pròpia fragància que obre tot un món de sentits on la creativitat és infinita.

Objectius: Estimular el sentit de l'olfacte així com el de la memòria, enriquir el vocabulari i l'amor i el respecte per la naturalesa.

Joguines de paper i Origami

Uns dels aspectes més complicats és, sens dubte, traspassar els objectes tridimensionals a imatges de dues dimensions sense que perdin el seu volum visual i de manera proporcionada. Per aquesta raó, conèixer i practicar l'art de l'escultura es converteix en una de les formes més interessants per a dominar les bases del dibuix i alhora ajuda a contemplar de manera reflexiva el món que ens envolta. En aquesta classe l'alumne construirà i acolorirà una forma volumètrica seguint els passos indicats. Una vegada realitzat es procedirà al dibuix i creació d'història amb la joguina de paper.

Objectius: Entendre el volum i la seva representació en paper. Comprensió de les tres dimensions i dur-les a terme en forma d'escultura de paper.

Enregistrament d'un programa pilot de ràdio

Aconseguir fer la realització d'un programa de ràdio de manera col·lectiva. En aquest taller busquem la construcció d'un espai ràdio fórmula basada en dos estils molt diferenciats: relat i succés.
La primera part de l'activitat és l'assignació dels diferents rols als alumnes, la preparació de les seccions, el contingut del relat i la textura en general que tindrà el nostre programa. Una vegada assignat i assajat donarà pas a la resolució del taller on la premissa més important és: No pot haver-hi buits de silenci en tot el programa. La nostra audiència ha d'estar sempre proveïda de contingut.

Objectius: Un taller on es fomenta l'expressió oral, l'escriptura creativa i la comprensió lectora. Modulació de veu. Trencar les barreres de la vergonya i el treball en grup així com la tolerància i el respecte entre alumnes.

Freestyle Fútbol i Bàsket

És el torn de moure's. Un taller enfocat a l'art de la filigrana i el regateig. Un munt de trucs amb la pilota on es combina la part esportiva del futbol amb l'art del malabarisme. Una fórmula de taller dinàmic amb harmonia d'un fil musical conductor.

Objectius: Practicar l'esport. Treballar la psicomotricitat i augmentar l'autoestima gràcies als reptes propis superats..

Creació de jocs de taula

Creació de jocs propis amb dinàmiques divertides. De taulell, cartes o fitxes. L'important és deixar volar la imaginació i construir jocs per compartir.